HTML

Gpor-hányok

Kőkemény gportál kritika, fikázások, miegymás.

Friss topikok

  • Adliz: Helló, nos, erre ennyit tudok írni: Ámen. No, meg: azért az erős, hogy ez csak gp-re igaz, ugyanis... (2008.05.07. 16:31) Du jú szpík ingliss?

Du jú szpík ingliss?

2008.05.05. 17:41 :: Keteberd

Avagy angol tudás powaa

A gportalon egyesek menőnek tartják azt, hogy bizonyos szavakat ill. kifejezéseket angolul írnak. Erről is megvan a határozott véleményem.

Ez pedig a következő.
Alapvetően nincs azzal bajom, ha egy oldalon angolul is és magyarul is ki van írva minden, hisz nem egy olyan gp-t láttam már, ahol több visszatérő külföldi látogató is volt, akikkel értelemszerűen angolul lehet a legkönnyebben kommunikálni. Nade! Azokon a lapokon, melyeken a látogatók 100%-a magyar, mi a szent májmoháért kell minden második szót angolul írni, ráadásképp nem is egyszer hibásan! Nem csak az érthetőséget nehezíti, főleg a kevésbé rutinos netezőknek, akikből bizony sok van, hanem a színvonalat is rombolja.

 Nem egy portálon láttam már azt, hogy a menüpontokat két nyelven írták ki, így(pl.): vendégkönyv/guest book, képek/images stb.De hogy miért, arra nem sikerült rájönnöm. Értelmét nem látom, kivéve, ha maga a tartalom nem angol. Mert ha nem az, akkor tök fölösleges volt az egész, mivel ha egy angol nyelvű netező megnézi az oldalt, a menüpontokat ugyan megérti, de a tartalmat nem. Ez olyan, mintha egy kenyai oldal adminja a menüpontokat kiírná kenyaiul meg magyarul, de a tartalom teljes egészében kenyaiul lenne. Lehet, hogy erősnek tűnik a hasonlat, de ez így van! Ha meg nem is minden van angolul, hanem az ötből mondjuk kettő, akkor is tök értelmetlen volt az egész. Erre is egy példa:
 Menü
 
Vendégkönyv
 Hírek
 Gallery
 Home
 Itt hírdess!
 Extrax

Namost, minek kellett a Galériát, az extrákat és a főoldalt angolul írni? Ja, persze, mert így a menő! Ez is mutatja, mennyire értelmetlen dolgokból lehetnek menő dolgok manapság...

Számomra az angol szavak helyesírásának hibái és elorzításai is idegesítőek. Csak pár példa: a frissítések helyett a news eltorzítását, a nyúz-t használják néhányan. A kinézet helyett a design szó eltorzítását, a dizi-t, a desi-t. Fúj.

Lehet, hogy valakinek ez bejön, de nekem nem. Mindig is ellene voltam és ellenes is leszek.
Na, ennyi.

1 komment

Generation Kill

A bejegyzés trackback címe:

https://gporhanyok.blog.hu/api/trackback/id/tr83455263

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Adliz · http://www.adliz.vilaga.hu 2008.05.07. 16:31:25

Helló, nos, erre ennyit tudok írni: Ámen. No, meg: azért az erős, hogy ez csak gp-re igaz, ugyanis, ez a nevetséges helyzet mindenhol jelen van, nem csak gp-n, nem csak neten, hanem az életben is. S ugye a magyar szavakkal is ez a helyzet > "czukee"
süti beállítások módosítása