HTML

Gpor-hányok

Kőkemény gportál kritika, fikázások, miegymás.

Friss topikok

  • Adliz: Helló, nos, erre ennyit tudok írni: Ámen. No, meg: azért az erős, hogy ez csak gp-re igaz, ugyanis... (2008.05.07. 16:31) Du jú szpík ingliss?

Fizess, vagy meghalsz!

2008.05.16. 17:17 :: Keteberd

Avagy a pénzéhes gportal története

Nem is olyan réges rég, egy messzi messzi gportalos galaxisban....

Ez volt

...még majdnem teljesen ingyen volt a működtetés. Egyszer kellett kifizetnünk 20 kreditet, és onnanól teljesen ingyen működött. Igaz, az extra szolgáltatásokért akkor is ki kellett csengetnünk némi összeget, de az extra szolgáltatások már csak ilyenek. Nem háborgott senki, vagyis lehet, hogy a havi 50 kreditbe kerülő, igencsak hasznos bannermentesítés miatt igen, de ez egy másik történet(a gp-s oldalak szép megjelenítéséhez ajánlatos a bannermentesítés, vagyis a fejléc fölötti orbitális és ronda csík, valamint az alul futó sms-banner hírdető megszüntetése, ez pedig 50 kredit havonta). Aztán egyszer csak a "gonosz" gportal szerkesztősége gondolt egyet, és megvalósított egy olyan ötletet, ami sokakban heves reakciókat váltott ki, másokban pedig még hevesebbeket. Ez pedig nem más, mint a fizetőkötelezettség.

Ez van

Mint köztudott, a magyar weben nem a gp az egyetlen portálépítős oldal, van még több is(extra,eoldal,mindenkilapja,freeweb stb.). Ezek közül szinte mindet volt alkalmam kipróbálni, és meg kell, hogy mondjam őszintén, nekem a gportal jött be a legjobban. Hogy miért? Mert ebben rejlik a legtöbb lehetőség azok számára is, akik nem értenek a html alapú szerkesztéshez. És ez bizony egy hatalmas fegyvertény, amit bizony a vezetőség ki is használt.
Az történt ugyanis, hogy a régi arculatot egy elegáns huszárvágással megszűntették, és helyébe egy merőben más színvilágú került, megspékelve jelentős fejlesztésekkel. A régi piros árnyalat helyett zöldes lett, de nem ez a legfőbb dolog. Ugyanis létrehoztak három felhasználói csomagot. Az egyik a régi, ingyenes változat, ami tulajdonképpen megszűnt, mivel több oldalt már nem lehet ingyenesen létrehozni. A másik kettőben kaptak helyet az extrák. Ezek a következők: +30 téma, Gportár(adattár, ahová mindenfélét feltölthetünk-egy nagy sz@r), 300MB tárhely. Namost a reklámnak és az emberi kíváncsiságnak köszönhetően az egyik(legrégibb és legkedvencebb) oldalamat átváltottam az új rendszerbe, és alaposan ráb@sztam, mert rá kellett jönnöm, hogy sz@rt sem ér. Én idióta-jöttem rá- inkább indítanom kellett volna egy új oldalt, ahol kipróbálom, és ha nem jön be, nem teszem át a régieket. Sajnálom azokat, akik már az új rendszerben regisztráltak, és azokat is, akik hozzám hasonlóan a régi oldalukat áttették.
Így történt tehát az áttálás. Ha három okot kéne felsorolnom, azok a következők lennének: pénz, pénz és pénz.

Nos, ez az én véleményem. Lehet, hogy valakinek tetszik az új rendszer, de én változtatnék rajta.

Szólj hozzá!

Generation Kill

A bejegyzés trackback címe:

https://gporhanyok.blog.hu/api/trackback/id/tr40472773

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása