HTML

Gpor-hányok

Kőkemény gportál kritika, fikázások, miegymás.

Friss topikok

  • Adliz: Helló, nos, erre ennyit tudok írni: Ámen. No, meg: azért az erős, hogy ez csak gp-re igaz, ugyanis... (2008.05.07. 16:31) Du jú szpík ingliss?

Írlyunk hejesen!

2008.05.07. 19:04 :: Keteberd

Avagy akik nyelvtanból nem buktak meg

Ha még az angol szavak helytelen alkalmazása nem volna elég, sokan még a tulajdon anyanyelvük egyes szavait is hajlamosak sűrűn elrontani.

Előszó


Ha benézel egy gp-s oldalra, biztosan fogsz találni hosszabb-rövidebb szövegeket, írásokat. Ezek közül vannak olyanok, amik nem tartalmaznak semmilyen helyesírási hibát, minden szépen magyarul van írva, és még kép is van hozzá. Erre azt mondja az ember, hogy szép, jól kidolgozott, a szerkesztő nem kapkodott, és elégedetten nyugtázza: ez az oldal jó.
Azonban nem ez az általános, mert ha az lenne, most nem ragadtam volna billentyűzetet...

A gyorsaság fél hülyeség


Ennek úgyszintén több oka van. Először is a sietség.
Egyeseknek-és másoknak is-a legfontosabb dolog, hogy minél előbb végezzenek annak a bizonyos dolognak a leírásával, mert ugye ha gyosabban végzünk, akkor több idő marad másra. De kérdem én: aki a gyorsaságra megy, az nevezheti-e magát igényes, profi webszerkesztőnek? Hát szerintem nem.

 Aki fél percet szán egy szöveg leírására, az biztosan nem profi. Mert az igazi profik nem így csinálják! Ők általában nem is böngészőben írnak, hanem Word-ben, mert úgy azonnal kiszúrhatók az esetleges helyesírási hibák. Ja, hogy az plusz két perc? Igen, de ha tényleg igényes oldalt akarsz készíteni, az a két perc nem jelenthet gondot! És az sem, hogy miután megnyomtad az "ok" gombot, egyszer vagy kétszer alaposan átolvasd, hogy nem ejtettél-e hibát! És akkor már minden oké.

Sokan biztosan azt mondják, hogy a hibák elgépelés miatt lesznek. És? Az előbb leírtak ezt a gondot kiküszöbölik, tehát alapos átolvasással minden megoldható.

Nos, a helyesírásról ennyit. Remélem, tetszett azoknak, akik értelmesek, és remélem, hogy akik nem azok, nem fognak a hülyeségeikkel jönni.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gporhanyok.blog.hu/api/trackback/id/tr60458825

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása